duane2364 2016-06-03 15:59
浏览 112
已采纳

Laravel5中的最后一个插入ID

laravel 5 How do I download the latest id added to the model? It's simple, I have a form that sends data via post to:

route:
    Route::get('/insert/{data}', 'IdataController@ins');
    Route::post('/insert/{data}', 'IdataController@add_data');
controller:

    public function ins($data = 1){


        if($data == 1){
//display data
        }elseif($data == 2){
// this place I need last insert id

        }



    }
    public function add_data(Request $request, $data){

        if($data == 1){
            $r = $this->insert_my([
                'name'=>$request->name,
                'relationid'=>$request->relationid
            ]);
            return $r;
        }else($data ==2){
//next operations
}

    }
    private function insert_my($data){

        $r=  Insertmodel::create([
            'name'=>$data['name'],
            'relationid'=>$data['relationid']
        ]);

        return Redirect::to('insert/2');
    }

The best solution for me is to download last id from Model. But how to do it ?

id needs to get in this place:

elseif($data == 2){
    // this place I need last insert id

            }
  • 写回答

2条回答 默认 最新

  • doudao5287 2016-06-03 16:10
    关注

    try

    update

    $data = Model::all()->last()->id; 
    

    or

    $data = Model::orderby('created_at')->first();
    

    then $data->id

    本回答被题主选为最佳回答 , 对您是否有帮助呢?
    评论
查看更多回答(1条)

报告相同问题?

悬赏问题

  • ¥30 关于用python写支付宝扫码付异步通知收不到的问题
  • ¥50 vue组件中无法正确接收并处理axios请求
  • ¥15 隐藏系统界面pdf的打印、下载按钮
  • ¥15 MATLAB联合adams仿真卡死如何解决(代码模型无问题)
  • ¥15 基于pso参数优化的LightGBM分类模型
  • ¥15 安装Paddleocr时报错无法解决
  • ¥15 python中transformers可以正常下载,但是没有办法使用pipeline
  • ¥50 分布式追踪trace异常问题
  • ¥15 人在外地出差,速帮一点点
  • ¥15 如何使用canvas在图片上进行如下的标注,以下代码不起作用,如何修改