doupa2871 2017-05-11 10:34 采纳率: 100%
浏览 455
已采纳

在数组php中获取小于或等于number的数字

PHP array:

$arr = array(0,15,60,120,2200);

I pass a $number = 12 with array value in function, then return value should be 0

and I pass a $number = 15 with array value in function, then return value should be 15

I was trying with below code but not luck

<?php
function get_less_value($arr, $number) {
    foreach ($arr as $val) {
        if ($val>= $number && $val < $number) return $val;
    }
    return end($arr);
}
echo get_less_value($arr, $number);

?>
  • 写回答

4条回答 默认 最新

  • douba3378 2017-05-11 10:38
    关注

    Is array_filter is the method your looking for. I guess there are enough ways to do this :)

    $array = [0, 15, 60, 120, 2200];
    $number = 15;
    $filtered = array_filter($array, function($element) use ($number) {
       return ($element <= $number);
    });
    // $filtered = [0, 15];
    
    $max = max($filtered); //15
    
    本回答被题主选为最佳回答 , 对您是否有帮助呢?
    评论
查看更多回答(3条)

报告相同问题?

悬赏问题

  • ¥15 2024-五一综合模拟赛
  • ¥15 下图接收小电路,谁知道原理
  • ¥15 装 pytorch 的时候出了好多问题,遇到这种情况怎么处理?
  • ¥20 IOS游览器某宝手机网页版自动立即购买JavaScript脚本
  • ¥15 手机接入宽带网线,如何释放宽带全部速度
  • ¥30 关于#r语言#的问题:如何对R语言中mfgarch包中构建的garch-midas模型进行样本内长期波动率预测和样本外长期波动率预测
  • ¥15 ETLCloud 处理json多层级问题
  • ¥15 matlab中使用gurobi时报错
  • ¥15 这个主板怎么能扩出一两个sata口
  • ¥15 不是,这到底错哪儿了😭