duanboshe0001 2010-02-11 18:43
浏览 42
已采纳

使用PHP修改SQL SELECT语句

How best to alter a SQL SELECT statment's field list to a COUNT(*) using PHP?

e.g

SELECT blah, blah, blah FROM tbl_blah WHERE blah;

to

SELECT COUNT(*) FROM tbl_blah WHERE blah

I have considered mysql_num_rows... but I am pretty sure it would be more efficient to edit the statement. I am guessing it could be solved with a regex expression... :S

  • 写回答

2条回答 默认 最新

  • doukoumi3389 2010-02-11 18:48
    关注

    You can do this using preg_replace():

    <?php
    $sql = "SELECT blah, blah, blah FROM tbl_blah WHERE blah;";
    
    $newSql = preg_replace(
        "/^SELECT (.*) FROM (.*)$/",
        "SELECT COUNT(*) FROM $2",
        $sql);
    
    echo $newSql;
    // SELECT COUNT(*) FROM tbl_blah WHERE blah;
    ?>
    
    本回答被题主选为最佳回答 , 对您是否有帮助呢?
    评论
查看更多回答(1条)

报告相同问题?

悬赏问题

  • ¥20 关于php中URL传递GET全局变量的问题
  • ¥15 怎么改成循环输入删除(语言-c语言)
  • ¥15 安卓C读取/dev/fastpipe屏幕像素数据
  • ¥15 pyqt5tools安装失败
  • ¥15 mmdetection
  • ¥15 nginx代理报502的错误
  • ¥100 当AWR1843发送完设置的固定帧后,如何使其再发送第一次的帧
  • ¥15 图示五个参数的模型校正是用什么方法做出来的。如何建立其他模型
  • ¥100 描述一下元器件的基本功能,pcba板的基本原理
  • ¥15 STM32无法向设备写入固件