dongwei1855 2017-02-16 04:35
浏览 30
已采纳

Zend元素 - 如何禁用特定的选择/下拉列表

As the title say, I have select/dropdown list on my web using code below

<?php
class Application_Form_Element_BranchDropdownDisabled extends Zend_Form_Element_Select {
    public function init() {
        $branch = new Application_Model_DbTable_Branch();
        $this->addMultiOption(0, ' ');
        foreach ($branch->fetchAll() as $branch) {
            if($branch['disabled']==false){
                $this->addMultiOption($branch['branch_id'], $branch['branch_name']);
            }else{
                //i want to add multioption but disabled
            }
        }
    }
}
  • 写回答

1条回答 默认 最新

  • dongxinche1264 2017-02-16 07:11
    关注
    Both ZF! and Zf2 doesn't provide a way to disable specific option on select/dropdown list. So you have to do it using javascript. So add a class to disabled options and disable it by js.
    
    <select>
      <option value="Opt 1">Opt 1</option>
      <option class="disabledOption" value="Disabled value">Disabled option</option>
    </select>
    
    $(".disabledOption").attr("disabled", "disabled");
    
    本回答被题主选为最佳回答 , 对您是否有帮助呢?
    评论

报告相同问题?

悬赏问题

  • ¥20 机器学习能否像多层线性模型一样处理嵌套数据
  • ¥20 西门子S7-Graph,S7-300,梯形图
  • ¥50 用易语言http 访问不了网页
  • ¥50 safari浏览器fetch提交数据后数据丢失问题
  • ¥15 matlab不知道怎么改,求解答!!
  • ¥15 永磁直线电机的电流环pi调不出来
  • ¥15 用stata实现聚类的代码
  • ¥15 请问paddlehub能支持移动端开发吗?在Android studio上该如何部署?
  • ¥20 docker里部署springboot项目,访问不到扬声器
  • ¥15 netty整合springboot之后自动重连失效