dongmou2389 2011-06-21 20:49
浏览 55
已采纳

PHP类:无法访问另一个函数中的数组

I tried a lot of search but unable to figure out why array $wordlinks in function DoWordLink is not carrying values from function __construct. PHP class code as below:

<?php

class autolinkkeyword
{

    public $wordlinks = array();

    public function __construct(){
        $query = mysql_query("SELECT keyword FROM library");
                while ($row = mysql_fetch_array($query))
                {
                    $this->wordlinks [$row["keyword"]] = $row["keyword"];
                }
    }               

    public function linkkeywords ($posts)
    {                
            function DoWordLink($match)
            {
                $rpl=$match[1];
                if(isset($wordlinks[$rpl])) 
                {
                        $kword = $this->wordlinks[$rpl];
                        $rpl="<a class=\"keyword_link\" href=\"#\" onclick=\"popup('popUpDiv'); 
                                ajax_loadContent('kword', 'library.php?keyword=$kword')\">$kword</a>";
                        unset($this->wordlinks[$match[1]]);
                }
                return $rpl;
            }

            $wl=array_keys($this->wordlinks);           
            $pm="/((?<=\s|^)(?:" . implode('|',$wl) .")(?=\.|\!|\?|\,|\'|\s|$))/im";
            foreach($posts as $key => $mainbody)
            {
                $mainbody=preg_replace_callback($pm, 'DoWordLink', $mainbody)  ;    
                echo $mainbody;
            }

    }       
}
?>
  • 写回答

4条回答 默认 最新

  • dongmeiran609914 2011-06-21 21:04
    关注

    You can make it an actual method of that class and call it using this method: http://www.php.net/manual/en/language.pseudo-types.php#language.types.callback like:

    preg_replace_callback($pm, array($this, 'DoWordLink'), $mainbody);
    

    Change DoWordLink function so it is part of the class like:

    class autolinkkeyword
    {
      function DoWordLink($match)
      {
        $rpl=$match[1];
        if(isset($this->wordlinks[$rpl])) 
        {
          $kword = $this->wordlinks[$rpl];
          $rpl="<a class=\"keyword_link\" href=\"#\" onclick=\"popup('popUpDiv'); 
          ajax_loadContent('kword', 'library.php?keyword=$kword')\">$kword</a>";
          unset($this->wordlinks[$match[1]]);
        }
        return $rpl;
      }
    }
    
    本回答被题主选为最佳回答 , 对您是否有帮助呢?
    评论
查看更多回答(3条)

报告相同问题?

悬赏问题

  • ¥15 关于超局变量获取查询的问题
  • ¥20 Vs code Mac系统 PHP Debug调试环境配置
  • ¥60 大一项目课,微信小程序
  • ¥15 求视频摘要youtube和ovp数据集
  • ¥15 在启动roslaunch时出现如下问题
  • ¥15 汇编语言实现加减法计算器的功能
  • ¥20 关于多单片机模块化的一些问题
  • ¥30 seata使用出现报错,其他服务找不到seata
  • ¥35 引用csv数据文件(4列1800行),通过高斯-赛德尔法拟合曲线,在选取(每五十点取1点)数据,求该数据点的曲率中心。
  • ¥20 程序只发送0X01,串口助手显示不正确,配置看了没有问题115200-8-1-no,如何解决?