douxing2156 2016-10-18 13:22
浏览 62
已采纳

PHP Xpath返回零匹配

Considering this XML

<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?> <Assertion xmlns="urn:oasis:names:tc:SAML:2.0:assertion" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance" xsi:schemaLocation="urn:oasis:names:tc:SAML:2.0:assertion http://docs.oasis-open.org/security/saml/v2.0/saml-schema-assertion-2.0.xsd" ID="_a75adf55-01d7-40cc-929f-dbd8372ebdfc" IssueInstant="2009-09-09T00:46:02Z" Version="2.0"> <Subject> <NameID>801234567890</NameID> </Subject> .... </Assertion>

PHP

$dom = new DOMDocument(); $ret = $dom->loadXML($data); $xp = new DOMXPath($dom); $node_list = $xp->query('/Assertion');

$node_list->length return 0 element. I want to extract the DOMElement but somehow it didn't work.

  • 写回答

1条回答 默认 最新

  • dongyan8929 2016-10-19 13:27
    关注

    As stated on the comments by Sami Kuhmonen you may need to register the namespaces, here is an example:

    <?php
    $string= <<<XML
    <?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
    <Assertion xmlns="urn:oasis:names:tc:SAML:2.0:assertion" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance" xsi:schemaLocation="urn:oasis:names:tc:SAML:2.0:assertion http://docs.oasis-open.org/security/saml/v2.0/saml-schema-assertion-2.0.xsd" ID="_a75adf55-01d7-40cc-929f-dbd8372ebdfc" IssueInstant="2009-09-09T00:46:02Z" Version="2.0">
       <Subject>
          <NameID>801234567890</NameID>
       </Subject>
    </Assertion>
    XML;
    
    $dom = new DOMDocument();
    $dom->loadXML($string);
    $xp = new DOMXPath($dom);
    
    // registering the namespaces
    $xp->registerNamespace('a','urn:oasis:names:tc:SAML:2.0:assertion');
    $xp->registerNamespace('b','http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance');
    
    // using the prefix of the registered namespace in the xpath expression
    $node_list = $xp->query('/a:Assertion');
    
    print $node_list->length
    ?>
    
    本回答被题主选为最佳回答 , 对您是否有帮助呢?
    评论

报告相同问题?

悬赏问题

  • ¥15 一个服务器已经有一个系统了如果用usb再装一个系统,原来的系统会被覆盖掉吗
  • ¥15 使用esm_msa1_t12_100M_UR50S蛋白质语言模型进行零样本预测时,终端显示出了sequence handled的进度条,但是并不出结果就自动终止回到命令提示行了是怎么回事:
  • ¥15 前置放大电路与功率放大电路相连放大倍数出现问题
  • ¥30 关于<main>标签页面跳转的问题
  • ¥80 部署运行web自动化项目
  • ¥15 腾讯云如何建立同一个项目中物模型之间的联系
  • ¥30 VMware 云桌面水印如何添加
  • ¥15 用ns3仿真出5G核心网网元
  • ¥15 matlab答疑 关于海上风电的爬坡事件检测
  • ¥88 python部署量化回测异常问题