drx3157 2017-07-27 02:02
浏览 45
已采纳

如何用刷新的其他值更改高图图表的值

Whenever I change the old value of the highchart with a new value, the highchart still displays the old value.

Each time I need to refresh before new value has been added and displayed to the highchart but I dont know why. Can someone help me how to solve this?

Following is my jQueryportion of code for displaying the chart that uses the Highcharts plugin.

//charts
// JavaScript Document
$(function() {
    var chart;
    $(document).ready(function() {
        $.getJSON("../php/termocouple/line_temp1.php", function(json) {

            chart = new Highcharts.Chart({
                chart: {
                    renderTo: 'chart1',
                    type: 'line'

                },
                title: {
                    text: 'Termocouple Graph Result'

                },
                subtitle: {
                    text: ''

                },
                xAxis: {
                    title: {
                        text: 'Sensor'
                    },
                    categories: ['1', '2', '3', '4', '5', '6', '7', '8', '9', '10', '11', '12']
                },
                yAxis: {
                    title: {
                        text: 'Temperature (°C)'
                    },
                    plotLines: [{
                        value: 0,
                        width: 1,
                        color: '#808080'
                    }]
                },
                tooltip: {
                    formatter: function() {
                        return '<b>' + this.series.name + '</b><br/>' +
                            this.x + ': ' + this.y;
                    }
                },
                legend: {
                    layout: 'vertical',
                    align: 'right',
                    verticalAlign: 'top',
                    x: -10,
                    y: 120,
                    borderWidth: 0
                },
                series: json
            });
        });
    });
});

and here is the PHP backend code that processes and provides data to Highcharts

<?php
include("../../Connections/koneksi.php");


// Data for Titik1
$sql = "SELECT * FROM temp1 where no ='1'";
$query = mysqli_query($db,$sql);
$rows = array();
$rows['name'] = 'Titik 1';
while($tmp= mysqli_fetch_array($query)) {
    $rows['data'][] = $tmp['sensor1'];
    $rows['data'][] = $tmp['sensor2'];
    $rows['data'][] = $tmp['sensor3'];
    $rows['data'][] = $tmp['sensor4'];
    $rows['data'][] = $tmp['sensor5'];
    $rows['data'][] = $tmp['sensor6'];
    $rows['data'][] = $tmp['sensor7'];
    $rows['data'][] = $tmp['sensor8'];
    $rows['data'][] = $tmp['sensor9'];
    $rows['data'][] = $tmp['sensor10'];
    $rows['data'][] = $tmp['sensor11'];
    $rows['data'][] = $tmp['sensor12'];
}

// Data for Titik2
$sql = "SELECT * FROM temp1 where no ='2'";
$query = mysqli_query($db,$sql);
$rows1 = array();
$rows1['name'] = 'Titik 2';
while($tmp = mysqli_fetch_array($query)) {
    $rows1['data'][] = $tmp['sensor1'];
    $rows1['data'][] = $tmp['sensor2'];
    $rows1['data'][] = $tmp['sensor3'];
    $rows1['data'][] = $tmp['sensor4'];
    $rows1['data'][] = $tmp['sensor5'];
    $rows1['data'][] = $tmp['sensor6'];
    $rows1['data'][] = $tmp['sensor7'];
    $rows1['data'][] = $tmp['sensor8'];
    $rows1['data'][] = $tmp['sensor9'];
    $rows1['data'][] = $tmp['sensor10'];
    $rows1['data'][] = $tmp['sensor11'];
    $rows1['data'][] = $tmp['sensor12'];
}

// Data for Titik3
$sql = "SELECT * FROM temp1 where no ='3'";
$query = mysqli_query($db,$sql);
$rows2 = array();
$rows2['name'] = 'Titik 3';
while($tmp = mysqli_fetch_array($query)) {
    $rows2['data'][] = $tmp['sensor1'];
    $rows2['data'][] = $tmp['sensor2'];
    $rows2['data'][] = $tmp['sensor3'];
    $rows2['data'][] = $tmp['sensor4'];
    $rows2['data'][] = $tmp['sensor5'];
    $rows2['data'][] = $tmp['sensor6'];
    $rows2['data'][] = $tmp['sensor7'];
    $rows2['data'][] = $tmp['sensor8'];
    $rows2['data'][] = $tmp['sensor9'];
    $rows2['data'][] = $tmp['sensor10'];
    $rows2['data'][] = $tmp['sensor11'];
    $rows2['data'][] = $tmp['sensor12'];
}
// Data for Titik4
$sql = "SELECT * FROM temp1 where no ='4'";
$query = mysqli_query($db,$sql);
$rows3 = array();
$rows3['name'] = 'Titik 4';
while($tmp = mysqli_fetch_array($query)) {
    $rows3['data'][] = $tmp['sensor1'];
    $rows3['data'][] = $tmp['sensor2'];
    $rows3['data'][] = $tmp['sensor3'];
    $rows3['data'][] = $tmp['sensor4'];
    $rows3['data'][] = $tmp['sensor5'];
    $rows3['data'][] = $tmp['sensor6'];
    $rows3['data'][] = $tmp['sensor7'];
    $rows3['data'][] = $tmp['sensor8'];
    $rows3['data'][] = $tmp['sensor9'];
    $rows3['data'][] = $tmp['sensor10'];
    $rows3['data'][] = $tmp['sensor11'];
    $rows3['data'][] = $tmp['sensor12'];
}
// Data for Titik 5
$sql = "SELECT * FROM temp1 where no ='5'";
$query = mysqli_query($db,$sql);
$rows4 = array();
$rows4['name'] = 'Titik 5';
while($tmp = mysqli_fetch_array($query)) {
    $rows4['data'][] = $tmp['sensor1'];
    $rows4['data'][] = $tmp['sensor2'];
    $rows4['data'][] = $tmp['sensor3'];
    $rows4['data'][] = $tmp['sensor4'];
    $rows4['data'][] = $tmp['sensor5'];
    $rows4['data'][] = $tmp['sensor6'];
    $rows4['data'][] = $tmp['sensor7'];
    $rows4['data'][] = $tmp['sensor8'];
    $rows4['data'][] = $tmp['sensor9'];
    $rows4['data'][] = $tmp['sensor10'];
    $rows4['data'][] = $tmp['sensor11'];
    $rows4['data'][] = $tmp['sensor12'];
}
// Data for Titik 6
$sql = "SELECT * FROM temp1 where no ='6'";
$query = mysqli_query($db,$sql);
$rows5 = array();
$rows5['name'] = 'Titik 6';
while($tmp = mysqli_fetch_array($query)) {
    $rows5['data'][] = $tmp['sensor1'];
    $rows5['data'][] = $tmp['sensor2'];
    $rows5['data'][] = $tmp['sensor3'];
    $rows5['data'][] = $tmp['sensor4'];
    $rows5['data'][] = $tmp['sensor5'];
    $rows5['data'][] = $tmp['sensor6'];
    $rows5['data'][] = $tmp['sensor7'];
    $rows5['data'][] = $tmp['sensor8'];
    $rows5['data'][] = $tmp['sensor9'];
    $rows5['data'][] = $tmp['sensor10'];
    $rows5['data'][] = $tmp['sensor11'];
    $rows5['data'][] = $tmp['sensor12'];
}
// Data for Titik 7
$sql = "SELECT * FROM temp1 where no ='7'";
$query = mysqli_query($db,$sql);
$rows6 = array();
$rows6['name'] = 'Titik 7';
while($tmp = mysqli_fetch_array($query)) {
    $rows6['data'][] = $tmp['sensor1'];
    $rows6['data'][] = $tmp['sensor2'];
    $rows6['data'][] = $tmp['sensor3'];
    $rows6['data'][] = $tmp['sensor4'];
    $rows6['data'][] = $tmp['sensor5'];
    $rows6['data'][] = $tmp['sensor6'];
    $rows6['data'][] = $tmp['sensor7'];
    $rows6['data'][] = $tmp['sensor8'];
    $rows6['data'][] = $tmp['sensor9'];
    $rows6['data'][] = $tmp['sensor10'];
    $rows6['data'][] = $tmp['sensor11'];
    $rows6['data'][] = $tmp['sensor12'];
}
// Data for Titik 8
$sql = "SELECT * FROM temp1 where no ='8'";
$query = mysqli_query($db,$sql);
$rows7 = array();
$rows7['name'] = 'Titik 8';
while($tmp = mysqli_fetch_array($query)) {
    $rows7['data'][] = $tmp['sensor1'];
    $rows7['data'][] = $tmp['sensor2'];
    $rows7['data'][] = $tmp['sensor3'];
    $rows7['data'][] = $tmp['sensor4'];
    $rows7['data'][] = $tmp['sensor5'];
    $rows7['data'][] = $tmp['sensor6'];
    $rows7['data'][] = $tmp['sensor7'];
    $rows7['data'][] = $tmp['sensor8'];
    $rows7['data'][] = $tmp['sensor9'];
    $rows7['data'][] = $tmp['sensor10'];
    $rows7['data'][] = $tmp['sensor11'];
    $rows7['data'][] = $tmp['sensor12'];
}
// Data for Titik 9
$sql = "SELECT * FROM temp1 where no ='9'";
$query = mysqli_query($db,$sql);
$rows8 = array();
$rows8['name'] = 'Titik 9';
while($tmp = mysqli_fetch_array($query)) {
    $rows8['data'][] = $tmp['sensor1'];
    $rows8['data'][] = $tmp['sensor2'];
    $rows8['data'][] = $tmp['sensor3'];
    $rows8['data'][] = $tmp['sensor4'];
    $rows8['data'][] = $tmp['sensor5'];
    $rows8['data'][] = $tmp['sensor6'];
    $rows8['data'][] = $tmp['sensor7'];
    $rows8['data'][] = $tmp['sensor8'];
    $rows8['data'][] = $tmp['sensor9'];
    $rows8['data'][] = $tmp['sensor10'];
    $rows8['data'][] = $tmp['sensor11'];
    $rows8['data'][] = $tmp['sensor12'];
}
// Data for Titik 10
$sql = "SELECT * FROM temp1 where no ='10'";
$query = mysqli_query($db,$sql);
$rows9 = array();
$rows9['name'] = 'Titik 10';
while($tmp = mysqli_fetch_array($query)) {
    $rows9['data'][] = $tmp['sensor1'];
    $rows9['data'][] = $tmp['sensor2'];
    $rows9['data'][] = $tmp['sensor3'];
    $rows9['data'][] = $tmp['sensor4'];
    $rows9['data'][] = $tmp['sensor5'];
    $rows9['data'][] = $tmp['sensor6'];
    $rows9['data'][] = $tmp['sensor7'];
    $rows9['data'][] = $tmp['sensor8'];
    $rows9['data'][] = $tmp['sensor9'];
    $rows9['data'][] = $tmp['sensor10'];
    $rows9['data'][] = $tmp['sensor11'];
    $rows9['data'][] = $tmp['sensor12'];
}// Data for Titik 11
$sql = "SELECT * FROM temp1 where no ='11'";
$query = mysqli_query($db,$sql);
$rows10 = array();
$rows10['name'] = 'Titik 11';
while($tmp = mysqli_fetch_array($query)) {
    $rows10['data'][] = $tmp['sensor1'];
    $rows10['data'][] = $tmp['sensor2'];
    $rows10['data'][] = $tmp['sensor3'];
    $rows10['data'][] = $tmp['sensor4'];
    $rows10['data'][] = $tmp['sensor5'];
    $rows10['data'][] = $tmp['sensor6'];
    $rows10['data'][] = $tmp['sensor7'];
    $rows10['data'][] = $tmp['sensor8'];
    $rows10['data'][] = $tmp['sensor9'];
    $rows10['data'][] = $tmp['sensor10'];
    $rows10['data'][] = $tmp['sensor11'];
    $rows10['data'][] = $tmp['sensor12'];
}


$result = array();
array_push($result,$rows);
array_push($result,$rows1);
array_push($result,$rows2);
array_push($result,$rows3);
array_push($result,$rows4);
array_push($result,$rows5);
array_push($result,$rows6);
array_push($result,$rows7);
array_push($result,$rows8);
array_push($result,$rows9);
array_push($result,$rows10);


print json_encode($result, JSON_NUMERIC_CHECK);

mysqli_close($db);
?>
  • 写回答

1条回答 默认 最新

  • dongyan5141 2017-07-30 12:42
    关注

    I got the answer for this now. i just must make two function for calling the graph. 1st function with php that just calling the display function without where clause 2nd function with php that just calling the display function with where clause

    the i just call redraw on the script for showing the highchart.

    本回答被题主选为最佳回答 , 对您是否有帮助呢?
    评论

报告相同问题?

悬赏问题

  • ¥15 想问一下树莓派接上显示屏后出现如图所示画面,是什么问题导致的
  • ¥100 嵌入式系统基于PIC16F882和热敏电阻的数字温度计
  • ¥15 cmd cl 0x000007b
  • ¥20 BAPI_PR_CHANGE how to add account assignment information for service line
  • ¥500 火焰左右视图、视差(基于双目相机)
  • ¥100 set_link_state
  • ¥15 虚幻5 UE美术毛发渲染
  • ¥15 CVRP 图论 物流运输优化
  • ¥15 Tableau online 嵌入ppt失败
  • ¥100 支付宝网页转账系统不识别账号