dongmo9996 2014-04-13 14:37
浏览 103
已采纳

逗号分隔字符串的多维数组

im trying to convert a comma separated into a multidimensional array to create a menu structure of this.

this is what i have already..

        for ($i=0; $i < $count; $i++) {
                if($i > 0){
                    array_push($tagmenu[0][$pretags[$i-1]], array($pretags[$i]=>array()));
                } else {
                    array_push($tagmenu, array($pretags[$i]=>array()));
                }

            }

i have this as a string

$tags = 'image,landscape,night';

and i want it to look like this

Array(
      [images] = Array (
                 [landscape] = Array(
                               [night] = Array ()
                 )
      )

i'm searching my fingers off on this

  • 写回答

1条回答 默认 最新

  • doutuo1939 2014-04-13 14:42
    关注
    $tags = 'image,landscape,night';
    $newArray = array();
    $wrkArray = &$newArray;
    
    foreach(explode(',',$tags) as $tag) {
        $wrkArray[$tag] = array();
        $wrkArray = &$wrkArray[$tag];
    }
    unset($wrkArray);
    var_dump($newArray);
    
    本回答被题主选为最佳回答 , 对您是否有帮助呢?
    评论

报告相同问题?

悬赏问题

  • ¥15 2024-五一综合模拟赛
  • ¥15 下图接收小电路,谁知道原理
  • ¥15 装 pytorch 的时候出了好多问题,遇到这种情况怎么处理?
  • ¥20 IOS游览器某宝手机网页版自动立即购买JavaScript脚本
  • ¥15 手机接入宽带网线,如何释放宽带全部速度
  • ¥30 关于#r语言#的问题:如何对R语言中mfgarch包中构建的garch-midas模型进行样本内长期波动率预测和样本外长期波动率预测
  • ¥15 ETLCloud 处理json多层级问题
  • ¥15 matlab中使用gurobi时报错
  • ¥15 这个主板怎么能扩出一两个sata口
  • ¥15 不是,这到底错哪儿了😭