普通网友 2014-12-02 11:26
浏览 41
已采纳

日期格式PHP

I am trying to format a date as 2015-07-12 15:00 from the values declared in my variables

// unix
$date = 1436713200
// string
$time = '15:00';

to get a date format 2015-07-12 15:00 but failing, using this

$newdate = date('Y-m-d H:i:s', $date.' '.$time);

I get 'A non well formed numeric value encountered'. Can anyone help? I understand it is possibly due to the mix of string and unix but unsure how to get round this.

  • 写回答

3条回答 默认 最新

  • dongxian3852 2014-12-02 11:35
    关注

    I would suggest you to use DateTime instance to avoid timezone issues:

    $d = date_create('@1436713200'); // creates DateTime instance
    $d->setTime(15, 00); // sets current time to desired hours, minutes
    echo $d->format('Y-m-d H:i:s'); // prints it out with format specified
    //⇒ 2015-07-12 15:00:00
    
    本回答被题主选为最佳回答 , 对您是否有帮助呢?
    评论
查看更多回答(2条)

报告相同问题?

悬赏问题

  • ¥20 三菱FX系列PLC上位机串口下指令置位M64和M65,这两条指令分别是什么呢?
  • ¥15 有关结冰模拟程序咨询
  • ¥15 ubuntu服务器配置dns域名后无法访问其他域名
  • ¥50 本人复制了一个关于股票指标的代码,但是运行失败,有没有人帮我解决一下
  • ¥50 用matlab和numeca做透平机械流体力学和热力学模拟 价格可议
  • ¥15 Unity3D WebView
  • ¥20 论文AlphaTensor复现(有偿)
  • ¥15 (有偿)在ANSYS中 .anf文件
  • ¥45 关于#芯片#的问题:组合逻辑电路设计
  • ¥15 基与机器学习和时间序列分析预测养老服务需求趋势