doudang4857 2018-08-30 13:28
浏览 66
已采纳

获取字符集字符串的编码器/解码器

Is there a function built-in or in a supported package to get a *golang.org/x/text/encoding.Encoder (Decoder) based on an input charset string such as ISO-8859-1 or ISO-8859-15? Right now the only way I see to do it is to match it myself:

func getEncoderForCharset(charset string) *encoding.Encoder {
    switch charset {
    case "ISO-8859-1":
        return charmap.ISO8859_1.NewEncoder()
    case "ISO-8859-15":
        return charmap.ISO8859_15.NewEncoder()
        // etc.
    }
    panic("Unknown charset \"" + charset + "\".")
}
  • 写回答

1条回答 默认 最新

  • duanqiao2006 2018-08-30 20:08
    关注

    See charset.Lookup(...), which returns a encoding.Encoding, from which you can call NewEncoder() and NewDecoder(), e.g.:

    ss := []string{"ISO-8859-1", "ISO-8859-15", "bogus"}
    
    for _, s := range ss {
        encoding, name := charset.Lookup(s)
        if encoding != nil {
            fmt.Printf("OK: encoding=%v, name=%q
    ", encoding, name)
            // encoder := encoding.NewEncoder()
            // decoder := encoding.NewDecoder()
        }
    }
    // OK: encoding=&{Windows 1252}, name="windows-1252"
    // OK: encoding=&{ISO 8859-15}, name="iso-8859-15"
    
    本回答被题主选为最佳回答 , 对您是否有帮助呢?
    评论

报告相同问题?

悬赏问题

  • ¥15 对于squad数据集的基于bert模型的微调
  • ¥15 为什么我运行这个网络会出现以下报错?CRNN神经网络
  • ¥20 steam下载游戏占用内存
  • ¥15 CST保存项目时失败
  • ¥15 树莓派5怎么用camera module 3啊
  • ¥20 java在应用程序里获取不到扬声器设备
  • ¥15 echarts动画效果的问题,请帮我添加一个动画。不要机器人回答。
  • ¥15 Attention is all you need 的代码运行
  • ¥15 一个服务器已经有一个系统了如果用usb再装一个系统,原来的系统会被覆盖掉吗
  • ¥15 使用esm_msa1_t12_100M_UR50S蛋白质语言模型进行零样本预测时,终端显示出了sequence handled的进度条,但是并不出结果就自动终止回到命令提示行了是怎么回事: