衫裤跑路 2010-02-01 13:28 采纳率: 50%
浏览 332
已采纳

如何在 Android 上创建一个透明的 Activity?

I want to create a transparent Activity on top of another activity.

How can I achieve this?

转载于:https://stackoverflow.com/questions/2176922/how-do-i-create-a-transparent-activity-on-android

  • 写回答

17条回答 默认 最新

  • 狐狸.fox 2010-04-23 17:37
    关注

    Add the following style in your res/values/styles.xml file (if you don’t have one, create it.) Here’s a complete file:

    <?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>
    <resources>
      <style name="Theme.Transparent" parent="android:Theme">
        <item name="android:windowIsTranslucent">true</item>
        <item name="android:windowBackground">@android:color/transparent</item>
        <item name="android:windowContentOverlay">@null</item>
        <item name="android:windowNoTitle">true</item>
        <item name="android:windowIsFloating">true</item>
        <item name="android:backgroundDimEnabled">false</item>
      </style>
    </resources>
    

    (The value @color/transparent is the color value #00000000 which I put in the res/values/color.xml file. You can also use @android:color/transparent in later Android versions.)

    Then apply the style to your activity, for example:

    <activity android:name=".SampleActivity" android:theme="@style/Theme.Transparent">
    ...
    </activity>
    
    本回答被题主选为最佳回答 , 对您是否有帮助呢?
    评论
查看更多回答(16条)

报告相同问题?

悬赏问题

  • ¥15 执行 virtuoso 命令后,界面没有,cadence 启动不起来
  • ¥50 comfyui下连接animatediff节点生成视频质量非常差的原因
  • ¥20 有关区间dp的问题求解
  • ¥15 多电路系统共用电源的串扰问题
  • ¥15 slam rangenet++配置
  • ¥15 有没有研究水声通信方面的帮我改俩matlab代码
  • ¥15 ubuntu子系统密码忘记
  • ¥15 保护模式-系统加载-段寄存器
  • ¥15 电脑桌面设定一个区域禁止鼠标操作
  • ¥15 求NPF226060磁芯的详细资料