duanpei8853 2016-12-18 14:47
浏览 80
已采纳

如何在PHP中创建文件夹 - 存储在数组中的文件夹的名称?

I have the code below. I want to create folders if they are not already created. Can I do it more elegant way? More dynamic? Can I call mkdir() this way?

$array = array('Stylesheets' => 'css', 'Javascript' => 'js') //ETC
    mkdir($array, 0777, true);

Thanks.

<?php
header('Content-Type: text/html; charset=utf-8'); 
?>

Creating directories:

<?php

if ( !file_exists('js') ) {
    mkdir('js', 0777, true) ;
    echo 'Js directory has been created.';
}

else
    echo 'Js directory already exists.';

if ( !file_exists('css') ) {
    mkdir('css', 0777, true) ;
    echo 'Css directory has been created.';
}

else
    echo 'Css directory already exists.';

if ( !file_exists('img') ) {
    mkdir('img', 0777, true) ;
    echo 'Img directory has been created.';
}

else
    echo 'Img directory already exists.';

?>
  • 写回答

1条回答 默认 最新

  • dongpeng7744 2016-12-18 14:50
    关注

    Loop through the array to create directories dynamically, like this:

    $array = array('Stylesheets' => 'css', 'Javascript' => 'js');
    
    foreach($array as $dir){
        if ( !file_exists($dir) ) {
            mkdir($dir, 0777, true) ;
            echo $dir . ' directory has been created.';
        }
    }
    
    本回答被题主选为最佳回答 , 对您是否有帮助呢?
    评论

报告相同问题?

悬赏问题

  • ¥20 java在应用程序里获取不到扬声器设备
  • ¥15 echarts动画效果的问题,请帮我添加一个动画。不要机器人回答。
  • ¥60 许可证msc licensing软件报错显示已有相同版本软件,但是下一步显示无法读取日志目录。
  • ¥15 Attention is all you need 的代码运行
  • ¥15 一个服务器已经有一个系统了如果用usb再装一个系统,原来的系统会被覆盖掉吗
  • ¥15 使用esm_msa1_t12_100M_UR50S蛋白质语言模型进行零样本预测时,终端显示出了sequence handled的进度条,但是并不出结果就自动终止回到命令提示行了是怎么回事:
  • ¥15 前置放大电路与功率放大电路相连放大倍数出现问题
  • ¥30 关于<main>标签页面跳转的问题
  • ¥80 部署运行web自动化项目
  • ¥15 腾讯云如何建立同一个项目中物模型之间的联系