dq62957 2013-01-04 15:16
浏览 212
已采纳

PHP:如何将字符串格式的日期+时间转换为适合排序数据的格式?

I am loading articles from RSS and there is the date value formatted in various as:

January 4, 2013
Fri, 04 Jan 2013 13:18:05 +0000
Fri, 04 Jan 2013 07:33:51 EST
Jan 4, 2013
Fri, 04 Jan 2013 02:27:46 GMT

Is there any uniform way, how to save these values into the database column with datatype DATETIME, TIMESTAMP or TIME, which is the most appropriate for sorting these articles?

  • 写回答

2条回答 默认 最新

  • dqbn76906 2013-01-04 15:36
    关注

    You can try like this-

    echo date("Y-m-d H:i:s",strtotime("January 4, 2013"));  //  2013-01-04 00:00:00
    echo date("Y-m-d H:i:s",strtotime("Fri, 04 Jan 2013 13:18:05 +0000"));  //2013-01-04 13:18:05
    echo date("Y-m-d H:i:s",strtotime("Fri, 04 Jan 2013 07:33:51 EST"));    //2013-01-04 12:33:51
    echo date("Y-m-d H:i:s",strtotime("Jan 4, 2013"));  //2013-01-04 00:00:00
    echo date("Y-m-d H:i:s",strtotime("Fri, 04 Jan 2013 02:27:46 GMT"));    //2013-01-04 02:27:46
    

    updated datetime format.

    本回答被题主选为最佳回答 , 对您是否有帮助呢?
    评论
查看更多回答(1条)

报告相同问题?

悬赏问题

  • ¥15 matlab不知道怎么改,求解答!!
  • ¥15 永磁直线电机的电流环pi调不出来
  • ¥15 用stata实现聚类的代码
  • ¥15 请问paddlehub能支持移动端开发吗?在Android studio上该如何部署?
  • ¥20 docker里部署springboot项目,访问不到扬声器
  • ¥15 netty整合springboot之后自动重连失效
  • ¥15 悬赏!微信开发者工具报错,求帮改
  • ¥20 wireshark抓不到vlan
  • ¥20 关于#stm32#的问题:需要指导自动酸碱滴定仪的原理图程序代码及仿真
  • ¥20 设计一款异域新娘的视频相亲软件需要哪些技术支持