doujiao1180 2012-10-07 01:31
浏览 6
已采纳

用于在帖子字段中过滤输入的正则表达式

The only possible value this field can have is P followed by a 0,1,2,3,4 and 0,1,2,3,4

$option_print = $this->input->post('print');

if (!preg_match('^/p[0-4][0-4]/', $option_print)) 
{ redirect('#example'); } else { ... }

Example of VALID inputs:

  • p00 -> valid
  • p10 -> valid

Example of INVALID inputs:

  • v00 -> invalid
  • f10 -> invalid
  • ffs -> invalid

So how should my regex be properly structured to filter for VALID inputs?

  • 写回答

2条回答 默认 最新

  • doupu0619 2012-10-07 01:34
    关注

    How about this:

    !preg_match('/^p[0-4][0-4]$/', $option_print)
    

    Or even this:

    !preg_match('/^p[0-4]{2}$/', $option_print)
    
    本回答被题主选为最佳回答 , 对您是否有帮助呢?
    评论
查看更多回答(1条)

报告相同问题?

悬赏问题

  • ¥15 有人能看一下我宿舍管理系统的报修功能该怎么改啊?链表那里总是越界
  • ¥15 cs loadimage运行不了,easyx也下了,没有用
  • ¥15 r包runway详细安装教程
  • ¥15 Html中读取Json文件中数据并制作表格
  • ¥15 谁有RH342练习环境
  • ¥15 STM32F407 DMA中断问题
  • ¥15 uniapp连接阿里云无法发布消息和订阅
  • ¥25 麦当劳点餐系统代码纠错
  • ¥15 轮班监督委员会问题。
  • ¥20 关于变压器的具体案例分析