duadlkc5762218 2014-09-28 13:36
浏览 119
已采纳

PHP循环插入

Consider the following loop:

            <?php foreach ($this->item->extra_fields as $key=>$extraField): ?>
            <?php if($extraField->value != ''): ?>
                <div class="<?php echo ($key%2) ? "odd" : "even"; ?> type<?php echo ucfirst($extraField->type); ?> group<?php echo $extraField->group; ?>">
                    <span class="itemExtraFieldsValue"><?php echo $extraField->value; ?></span>
                </div>
            <?php endif; ?>
        <?php endforeach; ?>

I wanted to wrap the first 12 items in a div and then the last 2 items in a div. The problem is there are not always 12 items exactly in the first div. There can be between 2 AND 12 items.

How would I manipulate this loop to achieve such? Many thanks

  • 写回答

1条回答 默认 最新

  • dsf11t5u1651 2014-09-28 13:43
    关注

    Just use a counter inside the loop to see how many times you've been through it.

    <?php $count = 1; ?>
    <?php $break= count($this->item->extra_fields) - 2; ?>
    <?php echo "<div>"; ?>
    <?php foreach ($this->item->extra_fields as $key=>$extraField): ?>
        <?php if($extraField->value != ''): ?>
            <div class="<?php echo ($key%2) ? "odd" : "even"; ?> type<?php echo ucfirst($extraField->type); ?> group<?php echo $extraField->group; ?>">
                <span class="itemExtraFieldsValue"><?php echo $extraField->value; ?></span>
            </div>
            <?php $count++; ?>
        <?php endif; ?>
        <?php if ($count == $break) : ?>
            <?php echo "</div><div>"; $count ==0; ?>
        <?php endif; ?>
    <?php endforeach; ?>
    <?php echo '</div>'; ?>
    
    本回答被题主选为最佳回答 , 对您是否有帮助呢?
    评论

报告相同问题?

悬赏问题

  • ¥15 基于卷积神经网络的声纹识别
  • ¥15 Python中的request,如何使用ssr节点,通过代理requests网页。本人在泰国,需要用大陆ip才能玩网页游戏,合法合规。
  • ¥100 为什么这个恒流源电路不能恒流?
  • ¥15 有偿求跨组件数据流路径图
  • ¥15 写一个方法checkPerson,入参实体类Person,出参布尔值
  • ¥15 我想咨询一下路面纹理三维点云数据处理的一些问题,上传的坐标文件里是怎么对无序点进行编号的,以及xy坐标在处理的时候是进行整体模型分片处理的吗
  • ¥15 CSAPPattacklab
  • ¥15 一直显示正在等待HID—ISP
  • ¥15 Python turtle 画图
  • ¥15 stm32开发clion时遇到的编译问题