douniao8687 2015-01-01 21:34
浏览 32

将UTF-8和空白区域URL更改为Web应用程序的可读URL

how to convert (in php)

http://images.example.com//images/2014/12/14-12-27-114545کریم باقری در تمرین تراکتور3 (300x200).jpg

to

http://images.example.com//images/2014/12/14-12-27-114545%DA%A9%D8%B1%DB%8C%D9%85%20%D8%A8%D8%A7%D9%82%D8%B1%DB%8C%20%D8%AF%D8%B1%20%D8%AA%D9%85%D8%B1%DB%8C%D9%86%20%D8%AA%D8%B1%D8%A7%DA%A9%D8%AA%D9%88%D8%B13%20(300x200).jpg

Note: There are space in first URL.

I try this code but I failed:

function url_path_encode($url) {
    $path = parse_url($url, PHP_URL_PATH);
    if (strpos($path,'%') !== false) return $url; //avoid double encoding
    else {
        $encoded_path = array_map('urlencode', explode('/', $path));
        return str_replace($path, implode('/', $encoded_path), $url);
    }

http://images.example.com//images/2014/12/14-12-27-114545%DA%A9%D8%B1%DB%8C%D9%85+%D8%A8%D8%A7%D9%82%D8%B1%DB%8C+%D8%AF%D8%B1+%D8%AA%D9%85%D8%B1%DB%8C%D9%86+%D8%AA%D8%B1%D8%A7%DA%A9%D8%AA%D9%88%D8%B13+%28300x200%29.jpg

online tools example: http://meyerweb.com/eric/tools/dencoder/

  • 写回答

3条回答 默认 最新

  • dsm0688 2015-01-01 21:37
    关注

    You try this?

    (PHP 4, PHP 5) urlencode — URL-encodes string

    <?php
    echo '<a href="mycgi?foo=', urlencode($userinput), '">';
    ?>
    
    评论

报告相同问题?

悬赏问题

  • ¥15 有了解d3和topogram.js库的吗?有偿请教
  • ¥100 任意维数的K均值聚类
  • ¥15 stamps做sbas-insar,时序沉降图怎么画
  • ¥15 unity第一人称射击小游戏,有demo,在原脚本的基础上进行修改以达到要求
  • ¥15 买了个传感器,根据商家发的代码和步骤使用但是代码报错了不会改,有没有人可以看看
  • ¥15 关于#Java#的问题,如何解决?
  • ¥15 加热介质是液体,换热器壳侧导热系数和总的导热系数怎么算
  • ¥100 嵌入式系统基于PIC16F882和热敏电阻的数字温度计
  • ¥15 cmd cl 0x000007b
  • ¥20 BAPI_PR_CHANGE how to add account assignment information for service line