douyangqian5243 2012-03-23 18:07
浏览 23
已采纳

PHP一个简单的数组排序

I got 3 arrays in PHP 1. Place name - $places 2. Days spent in each place - $days 3. Hours spent in each place - $hours

For eg

$places=array(15,12,10,2,78,32);
$days=array(1,0,5,4,3,8);
$hours=array(0,12,8,9,0,14);

For places I am keeping places id

My actual worry is I need to sort places array according to alphabetic order of place name ( which is from database )

like

$ids=implode(',',$places);
$res=mysql_query("select * from places where WHERE id IN ($ids) ORDER BY name ASC");



while($row=mysql_fetch_array($res)){



echo $row['name']. 'Days Spent ' . $days . 'Hours : '.$hours ; 

}

My doubt is simple , I have to show days & hours spent in each places in this MySQL result , ie after sorted/ order by MySQL query ..

Please help , Thank you for your time

  • 写回答

1条回答 默认 最新

  • dongyun3805 2012-03-23 18:11
    关注

    In your loop:

    $key = array_search($row['id'], $places);
    echo $days[$key];
    echo $hours[$key];
    
    本回答被题主选为最佳回答 , 对您是否有帮助呢?
    评论

报告相同问题?

悬赏问题

  • ¥15 基于卷积神经网络的声纹识别
  • ¥15 Python中的request,如何使用ssr节点,通过代理requests网页。本人在泰国,需要用大陆ip才能玩网页游戏,合法合规。
  • ¥100 为什么这个恒流源电路不能恒流?
  • ¥15 有偿求跨组件数据流路径图
  • ¥15 写一个方法checkPerson,入参实体类Person,出参布尔值
  • ¥15 我想咨询一下路面纹理三维点云数据处理的一些问题,上传的坐标文件里是怎么对无序点进行编号的,以及xy坐标在处理的时候是进行整体模型分片处理的吗
  • ¥15 CSAPPattacklab
  • ¥15 一直显示正在等待HID—ISP
  • ¥15 Python turtle 画图
  • ¥15 stm32开发clion时遇到的编译问题