dongling4288 2018-09-06 13:59
浏览 86
已采纳

PHP继续在循环内循环

I have a repeated row which have 5 columns. I want when every time row is looped column data is looped number but continues after every loop. Sample code:

$list = 0;
$list++;
for ($i = 0; $i < 5; $i++ ){
<div class="row">
  <div class="col-2">$list</div>
  <div class="col-2">$list</div>    
  <div class="col-2">$list</div>
  <div class="col-2">$list</div>
  <div class="col-2">$list</div>
</div>
}

Sample result what i want:

<div class="row">
   <div class="col-2">1</div>
   <div class="col-2">2</div>
   ...
   <div class="col-2">5</div>
</div>

<div class="row">
    <div class="col-2">6</div>
    <div class="col-2">7</div>
    ...
   <div class="col-2">10</div>
</div>

Any idea?

  • 写回答

3条回答 默认 最新

  • dongyou9818 2018-09-06 14:05
    关注

    Use a nested loop to iterate through both your rows and columns while keeping a counter outside of the loop:

    $counter = 1;
    for ($rowCount = 1; $rowCount < 5; $rowCount++ ) {
        echo '<div class="row">';
        for ($colCount = 1; $colCount < 5; $colCount++ ) {
            echo '<div class="col-2">', $counter, '</div>';
            $counter++;
        }
        echo '</div>';
    }
    

    Fiddle: Live Demo

    本回答被题主选为最佳回答 , 对您是否有帮助呢?
    评论
查看更多回答(2条)

报告相同问题?

悬赏问题

  • ¥15 winform的chart曲线生成时有凸起
  • ¥15 msix packaging tool打包问题
  • ¥15 finalshell节点的搭建代码和那个端口代码教程
  • ¥15 用hfss做微带贴片阵列天线的时候分析设置有问题
  • ¥15 Centos / PETSc / PETGEM
  • ¥15 centos7.9 IPv6端口telnet和端口监控问题
  • ¥120 计算机网络的新校区组网设计
  • ¥20 完全没有学习过GAN,看了CSDN的一篇文章,里面有代码但是完全不知道如何操作
  • ¥15 使用ue5插件narrative时如何切换关卡也保存叙事任务记录
  • ¥20 海浪数据 南海地区海况数据,波浪数据