doumaogui5937 2017-03-28 15:10 采纳率: 100%
浏览 42
已采纳

PHP为什么else-Statement在is_numeric函数之前无法正常工作

That piece of code does its job as long i want to know the bmi. But it should also check if the formula is filled with numbers and the else statement should kick in if that is not the case. although it seems to kick in it always points out error messages like:

((this is not a duplicate of another question i was linked to. There it talks about another topic which is about new error messages but this is about how i have to write my if-else statement so the check for numeric pulls out the else statement.))

Warning: A non-numeric value encountered in C:\xampp\htdocs\workspace\4.5\Aufgabe19.php on line 15

Warning: A non-numeric value encountered in C:\xampp\htdocs\workspace\4.5\Aufgabe19.php on line 15

Warning: A non-numeric value encountered in C:\xampp\htdocs\workspace\4.5\Aufgabe19.php on line 16

which it should not do. It should just say: bitte geben sie zahlen ein, if the formular is filled with other things.

        <?php
    // Variablen deklararien und Werte zuweisen.
    $gewicht = $_POST['gewicht'];
    $koerpergroesse = $_POST['koerpergroesse'];
$bmi = 0;
$dezimal = 0;

        $dezimal = ($koerpergroesse /100) * ($koerpergroesse / 100);
  $bmi = $gewicht / $dezimal;


if (is_numeric($gewicht) && is_numeric($koerpergroesse)) {
    if ($bmi < 18.5) {

     echo "Ihr BMI beträgt: " . round($bmi,2) . "<br>";
     echo "Sie haben Untergewicht.";
    }

  if ($bmi >= 18.5 && $bmi < 25) {

     echo "Ihr BMI beträgt: " . round($bmi,2) . "<br>";
     echo "Sie haben Normalgewicht.";
  }

  if ($bmi >= 25 && $bmi < 30) {

     echo "Ihr BMI beträgt: " . round($bmi,2) . "<br>";
     echo "Sie haben leichtes Übergewicht.";
  }

  if ($bmi >= 30 && $bmi < 40) {

     echo "Ihr BMI beträgt: " . round($bmi,2) . "<br>";
     echo "Sie haben starkes Übergewicht.";
  }

  if ($bmi >= 40) {

     echo "Ihr BMI beträgt: " . round($bmi,2) . "<br>";
     echo "Sie haben lebensbedrohliches Übergewicht.";
  }
}
else {

echo "Bitte geben sie Zahlen ein.";
}

  ?>
  • 写回答

2条回答 默认 最新

  • douke1905 2017-03-28 15:50
    关注

    You're using the non-numeric values in calculations before you test them to see if they're numeric. The POST values contain invalid strings. Then you use immediately them in a calculation, before you do the check to see if they're numeric:

    $gewicht = $_POST['gewicht'];
    $koerpergroesse = $_POST['koerpergroesse'];
    $dezimal = ($koerpergroesse /100) * ($koerpergroesse / 100);
    $bmi = $gewicht / $dezimal;
    if (is_numeric($gewicht) && is_numeric($koerpergroesse)) {
    

    You should put the calculations inside the if statement:

    $gewicht = $_POST['gewicht'];
    $koerpergroesse = $_POST['koerpergroesse'];
    if (is_numeric($gewicht) && is_numeric($koerpergroesse)) {
        $dezimal = ($koerpergroesse /100) * ($koerpergroesse / 100);
        $bmi = $gewicht / $dezimal;
    
    本回答被题主选为最佳回答 , 对您是否有帮助呢?
    评论
查看更多回答(1条)

报告相同问题?

悬赏问题

  • ¥15 如何解决MIPS计算是否溢出
  • ¥15 vue中我代理了iframe,iframe却走的是路由,没有显示该显示的网站,这个该如何处理
  • ¥15 操作系统相关算法中while();的含义
  • ¥15 CNVcaller安装后无法找到文件
  • ¥15 visual studio2022中文乱码无法解决
  • ¥15 关于华为5g模块mh5000-31接线问题
  • ¥15 keil L6007U报错
  • ¥15 webapi 发布到iis后无法访问
  • ¥15 初学者如何快速上手学习stm32?
  • ¥15 如何自动更换布娃娃图片上的衣服