douxi3432 2018-04-13 07:28
浏览 52

AJax表单提交,无法加载文件

Making a ajax form submission, call is made but the php script isn't executed.

<form method="post" id="uform" enctype="multipart/form-data">
Name<input type="text" name="name" required>
URL<input type="file" name="presentation" required>
<button type="submit" value="submit"></button>
</form>

script:-

<script type="text/javascript">
 $("form#uform").submit(function(e) {
e.preventDefault();
var fd= document.getElementById('uform');
var formData = new FormData(fd);
var ajax = new XMLHttpRequest();
ajax.upload.addEventListener("progress", progressHandler, false);
ajax.addEventListener("load", completeHandler, false);
ajax.addEventListener("error", errorHandler, false);
ajax.addEventListener("abort", abortHandler, false);
ajax.open("POST", "upload_video_process.php");
ajax.send(formData);
});
</script>

PHP:

if(isset($_POST) && !empty($_FILES['presentation']['name']))
{
//-------Code to be executed
}
else{
echo "error2";
}

I get error2 in response means $_FILES['presentation']['name'] isn't set. Don't know what to do.devtools snap of ajax request

  • 写回答

1条回答 默认 最新

  • dongzhuo7291 2018-04-13 07:36
    关注

    Use this:

    <form method="post" id="uform" enctype="multipart/form-data">
    

    Your form tag is missing 'enctype' attribute which is required if your form have a 'file' input type.

    评论

报告相同问题?

悬赏问题

  • ¥15 装 pytorch 的时候出了好多问题,遇到这种情况怎么处理?
  • ¥20 IOS游览器某宝手机网页版自动立即购买JavaScript脚本
  • ¥15 手机接入宽带网线,如何释放宽带全部速度
  • ¥30 关于#r语言#的问题:如何对R语言中mfgarch包中构建的garch-midas模型进行样本内长期波动率预测和样本外长期波动率预测
  • ¥15 ETLCloud 处理json多层级问题
  • ¥15 matlab中使用gurobi时报错
  • ¥15 这个主板怎么能扩出一两个sata口
  • ¥15 不是,这到底错哪儿了😭
  • ¥15 2020长安杯与连接网探
  • ¥15 关于#matlab#的问题:在模糊控制器中选出线路信息,在simulink中根据线路信息生成速度时间目标曲线(初速度为20m/s,15秒后减为0的速度时间图像)我想问线路信息是什么