dsx666666 2011-02-04 12:20
浏览 23
已采纳

使用PHP拆分GPS值

I am new to PHP, and am working on a GPS tracking system. I have to split the GPS codes to store in MySQL.

7/3/2010 5:38:18 AM Posted <!355801020193357*1*1-1*03/07/10,05:38:27*1144.4633*07921.6860*41.6*N*E*48.9*0.8*20,54,6678;47,ffff;12,ffff*1*1*0*363*0*1*27312*529#>

I want:

7/3/2010
5:38:18 AM 
355801020193357
1144.4633
07921.6860
48.9

How can I parse out those values from my input?

  • 写回答

3条回答 默认 最新

  • dpauf28808 2011-02-04 12:33
    关注

    this code does actually what you would like:

    $posted = "7/3/2010 5:38:18 AM Posted <!355801020193357*1*1-1*03/07/10,05:38:27*1144.4633*07921.6860*41.6*N*E*48.9*0.8*20,54,6678;47,ffff;12,ffff*1*1*0*363*0*1*27312*529#>";
    preg_match("'(.*?)[<]!(.*?)[>]'is",$posted,$n);
    $time = explode(" ",$n[1]);
    echo $time[0]."<br />";
    echo $time[1]." ".$time[2]."<br />";
    $coords = explode("*",$n[2]);
    echo $coords[0]."<br />";
    echo $coords[4]."<br />";
    echo $coords[5]."<br />";
    echo $coords[9]."<br />";
    

    The $coords variable holds the other information too, if needed.

    本回答被题主选为最佳回答 , 对您是否有帮助呢?
    评论
查看更多回答(2条)

报告相同问题?

悬赏问题

  • ¥15 GD32 SPI通信时我从机原样返回收到的数据怎么弄?
  • ¥15 phython读取excel表格报错 ^7个 SyntaxError: invalid syntax 语句报错
  • ¥20 @microsoft/fetch-event-source 流式响应问题
  • ¥15 ogg dd trandata 报错
  • ¥15 高缺失率数据如何选择填充方式
  • ¥50 potsgresql15备份问题
  • ¥15 Mac系统vs code使用phpstudy如何配置debug来调试php
  • ¥15 目前主流的音乐软件,像网易云音乐,QQ音乐他们的前端和后台部分是用的什么技术实现的?求解!
  • ¥60 pb数据库修改与连接
  • ¥15 spss统计中二分类变量和有序变量的相关性分析可以用kendall相关分析吗?