douhao2548 2011-11-07 12:04
浏览 67
已采纳

在mysql中将日期插入数据库

I use NOW() function but I get this weird date:

2011-11-06

How do I get the following European date:

ss:mm:hh dd:mm:year (06-11-2011)

In my database I set the field column date as DATE

How do you integrate DATEFORMAT into this query:

   $avatar_Q=mysql_query("
                SELECT user_name,avatar,reputation,comment, DATE_FORMAT(date,'%d/%m/%Y %h:%i') AS rightNow
                FROM comments AS com
                INNER JOIN users AS us ON com.user_id=us.user_id
                WHERE comment_id=$commentID
       ") or die(mysql_error());

The date is is in the column table

  • 写回答

5条回答 默认 最新

  • donglizhan7848 2011-11-07 12:06
    关注

    MySQL uses the following date format - YYYY-MM-DD - if you want a different format you need to use the DATE_FORMAT function on select

    for example :

    SELECT DATE_FORMAT(datecolumn,"%d/%m/%Y %h:%i")
    FROM atable
    

    To integrate the date_format function into your select statement you need to list the fields individually

    本回答被题主选为最佳回答 , 对您是否有帮助呢?
    评论
查看更多回答(4条)

报告相同问题?

悬赏问题

  • ¥15 2024-五一综合模拟赛
  • ¥15 下图接收小电路,谁知道原理
  • ¥15 装 pytorch 的时候出了好多问题,遇到这种情况怎么处理?
  • ¥20 IOS游览器某宝手机网页版自动立即购买JavaScript脚本
  • ¥15 手机接入宽带网线,如何释放宽带全部速度
  • ¥30 关于#r语言#的问题:如何对R语言中mfgarch包中构建的garch-midas模型进行样本内长期波动率预测和样本外长期波动率预测
  • ¥15 ETLCloud 处理json多层级问题
  • ¥15 matlab中使用gurobi时报错
  • ¥15 这个主板怎么能扩出一两个sata口
  • ¥15 不是,这到底错哪儿了😭