dongwang788787 2015-04-16 09:22
浏览 191
已采纳

golang-提取xml字符串中的元素

I want to extract all loc element value but I am getting an empty array

My code:

package main

import (
    "fmt"
    "encoding/xml"
)

type Query struct {
    XMLName xml.Name `xml:"urlset"`
    locs []Loc `xml:"url>loc"`
}

type Loc struct {
    loc string 
}

var data = []byte(`<urlset xmlns="http://www.sitemaps.org/schemas/sitemap/0.9">
<url>
   <loc>http://www.konga.com/mobile-recharge</loc>
   <lastmod>2015-04-14</lastmod>
   <changefreq>daily</changefreq>
   <priority>0.5</priority>
</url>
<url>
   <loc>http://www.konga.com/beauty-health-personal-care</loc>
   <lastmod>2015-04-14</lastmod>
   <changefreq>daily</changefreq>
   <priority>0.5</priority>
</url>
</urlset>`)


func main() {

    var q Query
    xml.Unmarshal(data, &q)
    fmt.Println(q.locs)
}
  • 写回答

1条回答 默认 最新

  • dongzhang1839 2015-04-16 09:32
    关注

    It only unmarshals exported and thus Caps fields. Also Loc shouldn't be a struct but can be a string directly.

    package main
    
    import (
        "encoding/xml"
        "fmt"
    )
    
    type Query struct {
        XMLName xml.Name `xml:"urlset"`
        Locs    []Loc    `xml:"url>loc"`
    }
    
    type Loc string
    
    var data = []byte(`<urlset xmlns="http://www.sitemaps.org/schemas/sitemap/0.9">
    <url>
       <loc>http://www.konga.com/mobile-recharge</loc>
       <lastmod>2015-04-14</lastmod>
       <changefreq>daily</changefreq>
       <priority>0.5</priority>
    </url>
    <url>
       <loc>http://www.konga.com/beauty-health-personal-care</loc>
       <lastmod>2015-04-14</lastmod>
       <changefreq>daily</changefreq>
       <priority>0.5</priority>
    </url>
    </urlset>`)
    
    func main() {
    
        var q Query
        xml.Unmarshal(data, &q)
        fmt.Println(q.Locs)
    }
    
    本回答被题主选为最佳回答 , 对您是否有帮助呢?
    评论

报告相同问题?

悬赏问题

  • ¥15 素材场景中光线烘焙后灯光失效
  • ¥15 请教一下各位,为什么我这个没有实现模拟点击
  • ¥15 执行 virtuoso 命令后,界面没有,cadence 启动不起来
  • ¥50 comfyui下连接animatediff节点生成视频质量非常差的原因
  • ¥20 有关区间dp的问题求解
  • ¥15 多电路系统共用电源的串扰问题
  • ¥15 slam rangenet++配置
  • ¥15 有没有研究水声通信方面的帮我改俩matlab代码
  • ¥15 ubuntu子系统密码忘记
  • ¥15 保护模式-系统加载-段寄存器