dseslyh6662605 2015-08-11 16:28
浏览 53
已采纳

PHP preg_match两个值如何检查|| 操作者

I need to check if string contains F: # { blabla } or # F: { blabla } how to do that with preg_match? I try with this code but it does not run code when i add # before letter F:

if (preg_match('/F: ([A-za-z0-9]+) ([A-za-z0-9]+)( # (\{.*?\})){0,1}/', $line, $match) || preg_match('/# F: ([A-za-z0-9]+) ([A-za-z0-9]+)( # (\{.*?\})){0,1}/', $line, $match)) {
    echo 'STRING Contains F: and # F:';
}

Here is example:

<?php
$line = 'F: bbb bbb # { startdate=2015-08-10 | enddate=2015-11-10 | info=info | dealer=person548 | test=0 | emu=unknown | free=0 }';
/* $line = '# F: bbb bbb # { startdate=2015-08-10 | enddate=2015-11-10 | info=info | dealer=person548 | test=0 | emu=unknown | free=0 }'; */
if (preg_match('/(# )?F: ([A-za-z0-9]+) ([A-za-z0-9]+)( # (\{.*?\})){0,1}/', $line, $match)) {
    echo 'STRING Contains F: and # F:';
}
  • 写回答

1条回答 默认 最新

  • dongzhiyan5693 2015-08-11 18:17
    关注

    The pattern should look like this:

    $pattern = '/(F: #|# F:) \{ blabla \}/';
    

    Note the capturing ground (F: #|# F:). It matches one of the patterns separated by the |.

    Try it online

    本回答被题主选为最佳回答 , 对您是否有帮助呢?
    评论

报告相同问题?

悬赏问题

  • ¥15 素材场景中光线烘焙后灯光失效
  • ¥15 请教一下各位,为什么我这个没有实现模拟点击
  • ¥15 执行 virtuoso 命令后,界面没有,cadence 启动不起来
  • ¥50 comfyui下连接animatediff节点生成视频质量非常差的原因
  • ¥20 有关区间dp的问题求解
  • ¥15 多电路系统共用电源的串扰问题
  • ¥15 slam rangenet++配置
  • ¥15 有没有研究水声通信方面的帮我改俩matlab代码
  • ¥15 ubuntu子系统密码忘记
  • ¥15 保护模式-系统加载-段寄存器