duanjianl183188 2011-01-10 14:20
浏览 115
已采纳

在PHP中将数组内容输出为嵌套列表

I have the array array ( [0] => array(1,2,3,4,5) [1] => array(6,7,8,9,10)) and I would like to display it like this:

<ul>
  <li>
     <a href=""/>FIRST ELEMENT OF THE array ==> 1</a>
     <a href=""/>2ND ELEMENT OF THE TAB ==> 2</a>
     <a href=""/>3THIRD ELEMENT==> 3</a>
     <a href=""/>FORTH ELEMENT OF THE TAB ==> 4</a>
     <a href=""/>FIFTH ELEMENT==> 5</a>
 </li>
 <li>
     <a href=""/>6th ELEMENT==> 6</a>
     <a href=""/>7th ELEMENT OF THE TAB ==> 7</a>
     <a href=""/>8th ELEMENT==> 8</a>
     <a href=""/>9th ELEMENT OF THE TAB ==> 9</a>
     <a href=""/>10th ELEMENT OF THE TAB ==> 9</a>
 </li>


</ul>

How can I achieve this in PHP? I am thinking of creating a sub array with array_slice.

  • 写回答

5条回答 默认 最新

  • dosgy00204 2011-01-10 14:24
    关注

    try

    echo "<ul>";
    $i=0;
    $theCount = count($tab);
    while($i<$theCount){
        echo "<li>";
        echo "  <a href=""/>FIRST ELEMENT OF THE TAB ==> {$tab[$i]}</a>";
        $i++;
        echo "  <a href=""/>FIRST ELEMENT OF THE TAB ==> {$tab[$i]}</a>";
        echo "</li>";
        $i++;
    }
    echo "</ul>";
    
    本回答被题主选为最佳回答 , 对您是否有帮助呢?
    评论
查看更多回答(4条)

报告相同问题?

悬赏问题

  • ¥20 BAPI_PR_CHANGE how to add account assignment information for service line
  • ¥500 火焰左右视图、视差(基于双目相机)
  • ¥100 set_link_state
  • ¥15 虚幻5 UE美术毛发渲染
  • ¥15 CVRP 图论 物流运输优化
  • ¥15 Tableau online 嵌入ppt失败
  • ¥100 支付宝网页转账系统不识别账号
  • ¥15 基于单片机的靶位控制系统
  • ¥15 真我手机蓝牙传输进度消息被关闭了,怎么打开?(关键词-消息通知)
  • ¥15 装 pytorch 的时候出了好多问题,遇到这种情况怎么处理?