douyin2962 2012-11-07 08:40
浏览 76
已采纳

PHP在循环中对项目进行分组

In a loop, I want to wrap first 5 items in a li, and after that every 6 items in a li. I'm trying following code, but it is not working properly, it wraps first 5 items in a li, and after that it wraps only every sixth item in the li, but 7th - 12th without li.

$i = 0;
while ($i < 19){
    $i++;
    if($i == 1 ){ echo '<li>'; }
    if (($i > 5) AND ( $i % 6 == 0)){echo "<li>";}
    echo "<div>item " . $i . "</div>"; 
    if( $i == 5 ){ echo '</li>'; }
    if(($i > 5) AND ( $i % 6 == 0)) { echo "</li>"; }
}
if ($i < 5 ) { echo "</li>"; }
if (($i > 5) AND ($i % 6 != 0)) { echo "</li>"; }
  • 写回答

3条回答 默认 最新

  • dpzjl68484 2012-11-07 08:55
    关注

    Try this solution:

    for ($i = 1; $i < 20; $i++) {
        echo ($i === 1 || $i % 6 === 0) ? "<li>" : null,
            "<div>item {$i}</div>",
            ($i % 6 === 5) ? "</li>" : null;
    }
    if ($i % 6 !== 0) echo "</li>";
    

    I've tried to keep it as simple as possible.

    Code Example

    本回答被题主选为最佳回答 , 对您是否有帮助呢?
    评论
查看更多回答(2条)

报告相同问题?

悬赏问题

  • ¥15 下图接收小电路,谁知道原理
  • ¥15 装 pytorch 的时候出了好多问题,遇到这种情况怎么处理?
  • ¥20 IOS游览器某宝手机网页版自动立即购买JavaScript脚本
  • ¥15 手机接入宽带网线,如何释放宽带全部速度
  • ¥30 关于#r语言#的问题:如何对R语言中mfgarch包中构建的garch-midas模型进行样本内长期波动率预测和样本外长期波动率预测
  • ¥15 ETLCloud 处理json多层级问题
  • ¥15 matlab中使用gurobi时报错
  • ¥15 这个主板怎么能扩出一两个sata口
  • ¥15 不是,这到底错哪儿了😭
  • ¥15 2020长安杯与连接网探