donglie9067 2015-04-08 13:57
浏览 15
已采纳

如何在php创建的选择下拉列表中给出不同的值?

I have build a select date dropdown list, containing dates for a period of time, starting from the current day. I would like to be able to submit the selected date in a database, however I am having problems with creating the option value.

<?php
$begin = new  DateTime('today');
$end = new DateTime('today+120day');

$interval = DateInterval::createFromDateString('1 day');
$period = new DatePeriod($begin, $interval, $end);

<select>
    foreach ($period as $dt)
    echo "<option value='[]'>".$dt-> format(" d.m.Y")."</option>"; 

</select>     
  ?>
  • 写回答

2条回答 默认 最新

  • duan19740319 2015-04-08 14:03
    关注

    Use this:

    <?php
     $begin = new  DateTime('today');
     $end = new DateTime('today+120day');
    
     $interval = DateInterval::createFromDateString('1 day');
     $period = new DatePeriod($begin, $interval, $end);
    ?>
    
    <select>
      <?php
       foreach ($period as $dt)
       {
           echo "<option value='". $dt->format("d.m.y"). "'>". $dt->format(" d.m.Y")."</option>"; 
       }
      ?>
    </select>     
    
    本回答被题主选为最佳回答 , 对您是否有帮助呢?
    评论
查看更多回答(1条)

报告相同问题?

悬赏问题

  • ¥15 stm32代码移植没反应
  • ¥15 matlab基于pde算法图像修复,为什么只能对示例图像有效
  • ¥100 连续两帧图像高速减法
  • ¥15 组策略中的计算机配置策略无法下发
  • ¥15 如何绘制动力学系统的相图
  • ¥15 对接wps接口实现获取元数据
  • ¥20 给自己本科IT专业毕业的妹m找个实习工作
  • ¥15 用友U8:向一个无法连接的网络尝试了一个套接字操作,如何解决?
  • ¥30 我的代码按理说完成了模型的搭建、训练、验证测试等工作(标签-网络|关键词-变化检测)
  • ¥50 mac mini外接显示器 画质字体模糊