doudouchan5830 2015-03-31 11:36
浏览 96
已采纳

在CodeIgniter中对WHERE子句进行分组

I have a query like this.

WHERE (timetable_id = '1' 
       OR timetable_id = '2' 
       OR timetable_id = '3' 
       OR timetable_id = '4' 
       OR timetable_id = '5' 
       OR timetable_id = '6')

AND exam_name_id = '5'

But I don't know how to execute this in Codeigniter.

I have tried this

while(@$i <= 6 {                         
   $this->db->or_where('timetable_id',$this->input->post('timetable_id'.$i));
   $i++;   
   }                    
$this->db->where('et.exam_name_id',5); 

But the above command gives output like this

WHERE timetable_id = '1'
      OR timetable_id = '2' 
      OR timetable_id = '3' 
      OR timetable_id = '4' 
      OR timetable_id = '5' 
      OR timetable_id = '6'
      AND et.exam_name_id = '5'

This gives all the outputs. How to do that correctly? Please Note in my query I have () braces.

  • 写回答

3条回答 默认 最新

  • douke1954 2015-04-06 09:38
    关注
    @$i = 1;
    $n = $this->input->post('timetable_id'.$i);
    $or_where = "(";
    $or_where.="timetable_id = $n";
    for ($i; $i <= 6; $i++) {
        $n = $this->input->post('timetable_id'.$i);
        $or_where.=" OR timetable_id = $n";
    }
    $or_where.=")";     
    $this->db->or_where($or_where);
    

    This will give your expected answer.

    本回答被题主选为最佳回答 , 对您是否有帮助呢?
    评论
查看更多回答(2条)

报告相同问题?

悬赏问题

  • ¥30 这是哪个作者做的宝宝起名网站
  • ¥60 版本过低apk如何修改可以兼容新的安卓系统
  • ¥25 由IPR导致的DRIVER_POWER_STATE_FAILURE蓝屏
  • ¥50 有数据,怎么建立模型求影响全要素生产率的因素
  • ¥50 有数据,怎么用matlab求全要素生产率
  • ¥15 TI的insta-spin例程
  • ¥15 完成下列问题完成下列问题
  • ¥15 C#算法问题, 不知道怎么处理这个数据的转换
  • ¥15 YoloV5 第三方库的版本对照问题
  • ¥15 请完成下列相关问题!