dongxian6653 2013-08-22 16:51
浏览 109
已采纳

单击按钮可使表单域可编辑

I want to know how to show form field editable on button click in PHP. Part of my view file:

<?php echo Form::label("email", "Email"); ?>
    <?php echo Form::input("email", $userdetails->email,array('disabled' => 'disabled')); ?>
   <br/>  
    <?php echo Form::label("description", "Description"); ?>
    <?php echo Form::textarea("description", $userdetails->description,array('disabled' => 'disabled')); ?>
    <br/>
    <?php echo Form::submit("submit", "Submit"); ?>
    <?php echo Form::close(); ?>
    <a href="../index"><input type="button" name="edit" value="Edit" ></a>

In the page load field should be disabled.

If the user clicks the Edit button the hidden field should turn to editable.

  • 写回答

2条回答 默认 最新

  • doutu1889 2013-08-22 17:03
    关注

    Mock Form

    <form>
        <input id="inp" type="text" disabled>
        <input id="edit" type="button" value="Edit">
    </form>
    

    Javascript

    var el = document.getElementById('edit');
    el.addEventListener('click', function(){
        document.getElementById('inp').disabled = false;
    });
    

    DEMO

    For usability sake, however, I suggest this:

    var el  = document.getElementById('edit');
    var inp = document.getElementById('inp');
    el.addEventListener('click', function(){
        inp.disabled = false;
        inp.focus(); // set the focus on the editable field
    });
    

    Edited: OP commented that several elements will need to be enabled on click.

    var el  = document.getElementById('edit');
    var frm = document.getElementById('myform');
    el.addEventListener('click', function(){
        for(var i=0; i < frm.length; i++) {
            frm.elements[i].disabled = false;
    
        } 
        frm.elements[0].focus(); // put focus on the first element
    });
    

    Another Demo

    本回答被题主选为最佳回答 , 对您是否有帮助呢?
    评论
查看更多回答(1条)

报告相同问题?

悬赏问题

  • ¥15 用windows做服务的同志有吗
  • ¥60 求一个简单的网页(标签-安全|关键词-上传)
  • ¥35 lstm时间序列共享单车预测,loss值优化,参数优化算法
  • ¥15 Python中的request,如何使用ssr节点,通过代理requests网页。本人在泰国,需要用大陆ip才能玩网页游戏,合法合规。
  • ¥100 为什么这个恒流源电路不能恒流?
  • ¥15 有偿求跨组件数据流路径图
  • ¥15 写一个方法checkPerson,入参实体类Person,出参布尔值
  • ¥15 我想咨询一下路面纹理三维点云数据处理的一些问题,上传的坐标文件里是怎么对无序点进行编号的,以及xy坐标在处理的时候是进行整体模型分片处理的吗
  • ¥15 一直显示正在等待HID—ISP
  • ¥15 Python turtle 画图