dongqiangse6623 2013-07-14 21:27
浏览 65

如果包含数字0到9和字符a到z,我该如何检查变量? [重复]

This question already has an answer here:

I would like to know how can I check if a variable contains numbers 0 to 9 and characters a to z, like that:

 if($string contains numbers[0-9] and characters[a-z])
 {
  echo "true";
} else {echo "false";}
</div>
  • 写回答

1条回答 默认 最新

  • dongqi7631 2013-07-14 21:30
    关注

    You can use regex. preg_match

    $str = "aab1230";
    if(preg_match('/^[0-9a-z]+$/', $str)) {
       // contains only characters [0-9] and/or [a-z]
    }
    
    评论

报告相同问题?

悬赏问题

  • ¥100 set_link_state
  • ¥15 虚幻5 UE美术毛发渲染
  • ¥15 CVRP 图论 物流运输优化
  • ¥15 Tableau online 嵌入ppt失败
  • ¥100 支付宝网页转账系统不识别账号
  • ¥15 基于单片机的靶位控制系统
  • ¥15 真我手机蓝牙传输进度消息被关闭了,怎么打开?(关键词-消息通知)
  • ¥15 装 pytorch 的时候出了好多问题,遇到这种情况怎么处理?
  • ¥20 IOS游览器某宝手机网页版自动立即购买JavaScript脚本
  • ¥15 手机接入宽带网线,如何释放宽带全部速度