douyunhuan9886 2017-06-01 06:12
浏览 23
已采纳

根据给定的月份和年份,获得前三个月的年份

Is there any way to get the previous three months if I am giving the year and month as input (in PHP). Suppose I am giving the values,

$month = "2";
$year = 2016;

It should return like below array,

Array ( [0] => '11 2015' [1] => '12 2015' [2] => '01 2016')
  • 写回答

4条回答 默认 最新

  • douliangpo0128 2017-06-01 06:35
    关注

    Use mktime

    $month = "2";
    $year = 2016;
    
    for($i=3;$i>0;$i--){
        $arr[]=date("m-Y", mktime(0, 0, 0, $month-$i, 01, $year));
    
    
    }
    print_r($arr);
    

    output

    Array ( [0] => 11-2015 [1] => 12-2015 [2] => 01-2016 )
    

    EDIT for your comment replace m with n

    $arr[]=date("n-Y", mktime(0, 0, 0, $month-$i, 01, $year));
    
    本回答被题主选为最佳回答 , 对您是否有帮助呢?
    评论
查看更多回答(3条)

报告相同问题?

悬赏问题

  • ¥15 smptlib使用465端口发送邮件失败
  • ¥200 总是报错,能帮助用python实现程序实现高斯正反算吗?有偿
  • ¥15 对于squad数据集的基于bert模型的微调
  • ¥15 为什么我运行这个网络会出现以下报错?CRNN神经网络
  • ¥20 steam下载游戏占用内存
  • ¥15 CST保存项目时失败
  • ¥15 树莓派5怎么用camera module 3啊
  • ¥20 java在应用程序里获取不到扬声器设备
  • ¥15 echarts动画效果的问题,请帮我添加一个动画。不要机器人回答。
  • ¥15 Attention is all you need 的代码运行